28-årig mand fremstilles i grundlovsforhør – sigtet for bedrageri

Profilbillede
dato

Nordjyllands Politi fremstiller i dag kl. 11.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg. Manden er sigtet for i alt 20 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri.

Mandag den 15. maj 2023 kl. 11.31 skred Nordjyllands Politi til anholdelse af en 28-årig mand, der mistænkes for bedrageri. Anholdelsen fandt sted på baggrund af intens efterforskning, og manden blev taget ”på friske spor”, beretter politiets leder af efterforskningen:

”Vi anholdt den 28-årige mand umiddelbart efter, at han havde været på en adresse i Viborg hos en ældre kvinde. Det er vi meget tilfredse med, for vi mener, at manden står bag intet mindre end 20 forhold af bedrageri eller forsøg på bedrageri. Dem har vi naturligvis sigtet ham for,” fortæller politikommissær Carsten Corfitzen. 

Han er leder i den sektion i Nordjyllands Politi, som efterforsker økonomisk kriminalitet. 

 

Forhold begået i flere politikredse

Carsten Corfitzen oplyser, at seks af forholdene i sagen er begået i Nordjyllands politikreds og 14 af forholdene i Midt- og Vestjyllands og Sydøstjyllands politikredse. Den frugtbare efterforskning står således på skuldrene af et godt samarbejde mellem flere politikredse.

 

Politikommissæren sætter ord på den modus, efterforskningen har klarlagt hos gerningsmanden:

”Der var ultimo april en række tilfælde af bedragerier mod ældre mennesker i politikredsens sydlige del – Hadsund og Mariager – hvor de forurettede blev kontaktet telefonisk. Her udgav bedrageren sig for at være fra forurettedes pengeinstitut og oplyste, at deres konti var i fare for svindel, hacking eller lignende. I telefonen blev det så oplyst, at en medarbejder ville henvende sig på forurettedes bopæl for at få hævekort med koder udleveret – alt sammen under påskud af at ville hjælpe de forurettede,” siger Carsten Corfitzen, der afsluttende pointerer:

”– Det kan ikke gentages for mange gange: Udlevér aldrig dine betalingskort eller koder til nogen. Ingen banker eller myndigheder beder dig nogensinde om det. Er du i tvivl om, hvem du taler med, så læg på og ring selv op til den instans, personen angiver at ringe fra.”

Af hensyn til efterforskningen har Nordjyllands Politi ikke yderligere oplysninger til offentligheden om sagen.

Den 28-årige sigtede fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg i dag den 16. maj 2023 kl. 11.00. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, idet efterforskningen fortsat pågår.

 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi