Døgnrapporten i Mariager: fredag den 20. august

Profilbillede
dato

Mariager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Mariager – slingrende bilist viste sig at være kraftigt påvirket af spiritus

Natten til torsdag den 19. august – præcis ved midnatstid – førte to betjente fra Nordjyllands Politi patruljevogn ad Klostergade i Mariager, da de lagde mærke til en personbil på vejen, som slingrede noget kraftigt. Det vakte omgående mistanke til påvirket kørsel, hvorfor man standsede bilen til kontrol.

Mens den ene af betjentene gik hen til føreren af bilen, bed han mærke i, at bilisten holdt fast i rattet med begge hænder indtil, at betjenten var ud for ruden. Det var ret tydeligt, at bilisten – en 55-årig mand – var påvirket af spiritus. Betjenten noterede følgende: ”Han lugtede kraftigt af spiritus og talte snøvlende. Ved bilens passagersæde lå en flaske rødvin med skruelåg.”


Grundet mistanken til påvirket kørsel instruerede man bilisten i at deltage i en alkometertest. En test, der gav udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var 1,20.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man udtog en blodprøve. Det er resultatet af blodprøven, der anvendes som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Brønderslev – skunk konfiskeret fra narkopåvirket bilist

Onsdag den 18. august ved 15-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Østergade i nærheden af Brønderslev. Da betjenten henvendte sig til føreren af bilen – en 18-årig mand – kom tegn- og symptomer for påvirket kørsel til syne. Via visitation fandt og konfiskerede politiet desuden ca. 1 gram skunk, som var i bilistens besiddelse.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel samt besiddelse af ulovlig narkotika. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – ung mand betalte med falske penge i forretning

Torsdag eftermiddag modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en forretning i Hjørring, hvor en ung mand netop havde gjort et køb med en forfalsket pengeseddel. Gerningsmanden blev tilbageholdt på stedet, mens en beredskabspatrulje kørte dertil. Ved visitation fandt og konfiskerede politiet desuden en mindre mængde skunk og hash fra den unge mands lommer. 

Politiet sigtede og anholdt derfor vedkommende for udgivelse af falske penge samt besiddelse ulovlig narkotika. Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

 

Asaa – havetraktorer stjålet ved indbrud i stald

Mellem tirsdag den 10. august kl. 16:00 og fredag den 13. august kl. 13:00 fandt et indbrud sted på Sæbyvej i Asaa, hvor en ukendt gerningsmand brød ind i en stald. Blandt de stjålne genstande var to havetraktorer – én med klipper og én uden.

Har du set mistænkelig færden på Sæbyvej i Asaa? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Aalborg – indbrud i kælderrum

Onsdag den 18. august kl. 11:46 fandt et indbrud sted på Østre Havnepark i Aalborg. En ukendt gerningsmand brød her ind i et kælderrum – formodentlig ved hjælp af en skruetrækker. Blandt de stjålne genstande var fire Børge Mogensen spisebordsstole.

Har du set mistænkelig færden på Østre Havnepark i Aalborg? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi