Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Mariager - mandag den 9. august

Profilbillede
dato

Mariager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Aalborg – Fredelig fodboldkamp

Søndagens fodboldkamp på Aalborg stadion imellem AaB og AGF forløb stort set fredeligt og roligt. Kun to personer blev sigtet. Kampen, som startede kl. 18 søndag aften, gik set med Nordjyllands Politis øjne godt. Der var overvejende en god stemning før, under og efter kampen.
Læs mere på politi.dk

 

Sindal – tre personer sigtes for tyverier, herunder en traktor med høvender

Søndag den 8, august om aftenen kørte to betjente fra Nordjyllands Politi til Sindal, hvor en mand i 40’erne mand har adresse. I forbindelse med en anden hændelse havde han fået inddraget førerretten, hvorfor politiet havde til hensigt at køre hjem til ham for at inddrage hans kørekort.

Men da betjentene ankom, lagde de mærke til noget mistænkeligt.

En større traktor – der både var forsynet med en frontlæsser og en høvender – stod i indkørslen. Et underligt sted at have sådan en traktor stående, når tre personbiler også stod parkeret ved boligen. 

 

Brugstyveri og brugstyveri

Betjentene slog derfor traktoren op i politiets IT-systemer – og ganske rigtigt: Det viste sig, at traktoren og den dertilhørende høvender var meldt stjålet fra en lade i nærheden af Løgumkloster i juli. Da man kontaktede rette ejer, blev han spurgt til traktorens udseende. Rette ejers beskrivelse stemte overens med den traktor, som i øjeblikket holdt parkeret ved siden af betjentene.

I indkørslen holdt der desuden en lukket trailer, hvor det var tydeligt, at den var blevet overmalet. En sort reklameskrift tilhørende en trailerudlejning kunne stadig ses under den hvide maling.  

Betjentene slog traileren op i systemet – den var også meldt stjålet. 

 

Den formodede gerningsmand træffes

Politiet bankede derfor på døren til huset, som de originalt havde haft til hensigt at besøge i anden henseende. Nu var de dog mere interesseret i at undersøge sagen om tyverierne nærmere.

 

På adressen traf man tre personer:

 • Manden i 40’erne, hvis kørekort skulle inddrages.
 • En 48-årig mand, som ligeledes havde adresse på stedet.
 • Og en 44-årig kvinde, der også boede der.

Adspurgt forklarede den 48-årige mand, at traktoren var blevet købt for et par dage siden på et værtshus. Navnet på sælgeren eller hvor han præcist havde hentet traktoren, kunne han desværre ikke huske. Han havde ej heller dokumenteret købet. Traileren ejede han – men han havde dog ikke fået omregistreret den endnu. Traileren var efter sigende købt for et år siden af en person, som han ikke kendte. Igen uden hverken kvittering eller dokumenteret overførsel.

 

Ransagning og sigtelse

Alle tre personer blev sigtet og anholdt for tyveriet af traktoren, mens den 48-årige mand blev sigtet for brugstyveriet af traileren. En efterfølgende ransagning viste, at flere af nummerpladerne på to af de tre biler var meldt stjålet. Den ene af bilerne havde sågar to forskellige nummerplader på. En dåse med en mindre mængde amfetamin blev desuden konfiskeret fra en fryser på stedet.

Den 48-årige mand blev derfor yderligere sigtet for besiddelse af ulovlig narkotika samt tyveri af nummerplader.

De sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil, mens de stjålne genstande leveres tilbage til deres rette ejere.

 

Frederikshavn – narkosælger forsøgte at stikke af fra politiet

To betjente førte patruljevogn ad Søndergade i Frederikshavn fredag den 6. august ved 23-tiden, da de lagde mærke til en knallert, som netop skulle til at køre fra en bolig på vejen. Føreren havde ingen hjelm på, hvorfor betjentene hurtigt forsøgte at standse føreren efter, at han havde sat i gang.

Men i stedet for at standse efter politiets anvisninger gassede knallertføreren voldsomt op, så han undveg den ene af betjentene og forsøgte at køre fra stedet. En kort eftersættelse senere forsøgte knallertføreren nu at stikke af til fods – dog uden held. Betjentene indhentede ham hurtigt og pågreb ham, så de kunne undersøge sagen nærmere.

Det viste sig, at knallertkøreren – en 18-årig mand – var i besiddelse af 1,34 gram kokain, 9,19 gram hash, et kontantbeløb og en vægt, hvilket vidnede om salg af ulovlig narkotika. En narkometertest gav dertil udslag for, at føreren tilsyneladende havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for salg af ulovlig narkotika samt narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Fjerritslev – narkopåvirket knallertfører smed stoffer fra sig

Søndag den 8. august om aftenen standsede politiet en knallertfører til kontrol på Thistedvej i nærheden af Fjerritslev. Betjentene lagde forud for standsningen mærke til, at føreren smed en pose med et eller andet fra sig, inden han holdt ind til siden. Af mistanke til påvirket kørsel instruerede man derfor føreren – en 27-årig mand – i at deltage i en narkometertest. 

Desværre for knallertføreren gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen. Og da der er en nulgrænse for at være påvirket af narkotika under kørslen i Danmark, sigtes han for narkopåvirket kørsel på stedet.

Det lykkedes desuden betjentene at udfinde 17,93 gram hash i den pose, som den sigtede havde smidt fra sig inden kontrollen. Besiddelsen af ulovlig narkotika medførte endnu en sigtelse.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg SØ – spiritusbilist kørte delvist ned i kælderskakt

Nordjyllands Politi modtog søndag den 8. august ved 19-tiden en anmeldelse om, at en bilist i Aalborg SØ netop var kommet til at køre delvist ned i en kælderskakt således, at bilen nu sad fast med det ene baghjul ud over skakten. Anmelder var overbevist om, at der var tale om en spritbilist, da bilisten var meget rød i ansigtet, talte snøvlet og tilsyneladende forsøgte at skjule en six pack med øl i hans bagagerum.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet, hvor man traf anmelder og den formodede spritbilist. En alkometertest viste, at bilisten havde en promille på 1,16. Adspurgt erkendte han at have været påvirket under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen. Både bilen og kælderskakten modtog ingen synlige skader i forbindelse med uheldet.

 

Tårs – spiritus- og narkopåvirket bilist kørte bil i frakendelsestiden

Mandag den 9. august ved 03-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Terpetvej i nærheden af Tårs. Grundet mistanke til påvirket kørsel udførte man en narkometertest, der gav udslag for, at bilisten – en 22-årig mand – tilsyneladende var påvirket af kokain under kørslen. 

En alkometertest gav ligeledes udslag, da manden tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan en grad, at hans promille var klart over den lovlige grænse på 0,5.

Betjentene observerede derudover ved opslag i politiets IT-systemer, at bilisten var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere hændelse.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at forhindre spirituskørsel

 1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
 2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
 3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Hals – drak for mange øl: spiritus- og narkopåvirket bilist anholdt

Lørdag den 7. august ved 21-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Aalborgvej i nærheden af Hals. Føreren af bilen – en 18-årig mand – så ud til at være påvirket af spiritus. Adspurgt erkendte han at have drukket minimum 5 øl forud for kørslen. 

En alkometertest understregede dertil, at han tilsyneladende havde drukket øl i sådan et omfang, at hans promille var 1,76. Man udførte ligeledes en narkometertest, som gav udslag for, at bilisten tilsyneladende også havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel og narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Aalborg – bilist påkørte to parkede biler og en skraldespand

Søndag den 8. august ved 03-tiden modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bilist på Hadsundvej i Aalborg netop havde påkørt en to parkerede biler og en skraldespand.

Da betjente ankom til stedet, kunne de heldigvis konstatere, at ingen personer havde lidt skade i forbindelse med uheldet. Der var dog en del materielle skader på de involverede parter.

Adspurgt erkendte føreren af bilen – en 49-årig mand – at han havde kørt 30-40 km/t ad vejen, da han pludseligt mistede kontrollen over sit køretøj. 

Grundet manglende agtpågivenhed sigtes han for brud på færdselsloven.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:
 • Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
 • Du indstiller GPS eller radio
 • Du samler ting op fra gulv eller handskerum
 • Du spiser eller drikker
 • Du tager dig af urolige børn eller taler med dine medpassagerer
 • Du har tankerne et helt andet sted eller er stresset

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere!
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Mariager – bilist fik klip i kortet for at overtræde vigepligt

En 58-årig bilist kørte ud for ubetinget vigepligt på Hadsundvej i Mariager fredag den 6. august.

Det medførte en sigtelse for brud på færdselsloven, et klip i kortet og den dertilhørende bøde.

 

Storvorde – kraftig musik fra soundbox holdt naboerne vågne

Nordjyllands Politi modtog lørdag den 7. august tidligt om morgenen – ca. ved 02-tiden – en anmeldelse om, at der på Petravej i Storvorde var fest og kraftig musik fra en soundbox.

Desværre til gene for flere borgere i nabolaget.

En ledig beredskabspatrulje i området kørte derfor til stedet, hvor man traf vedkommende, der var ansvarlig for musikken. Efter instruks fra politiet slukkede man for musikken, så natteroen kunne indtræde i området. Ej videre i sagen.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene?

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Gjøl – indbrud i bolig

Et indbrud fandt sted på Bygstubben i Gjøl mellem torsdag den 15. juli kl. 12:00 og søndag den 8. august kl. 13:00, hvor en ukendt gerningsmand brød et vindue op med en flankeret skruetrækker. Blandt de stjålne genstande var seks Arne Jacobsen syverstole.

Har du set mistænkelig færden på Bygstubben i Gjøl? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.

Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Sulsted – hvid PH lampe stjålet ved indbrud i bolig

Fredag den 6. august ved 11-tiden fandt et indbrud sted på Staprisvej i Sulsted, hvor en ukendt gerningsmand brød vinduet op til et kontor i en bolig. Blandt de stjålne genstande var en PH bordlampe med metalskærm i hvid. Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad det opbrudte vindue.

Har du set mistænkelig færden på Staprisvej i Sulsted? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi