Prisstigninger for sommerhuse: Her er det dyrest og billigst

dato

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at landsgennemsnittet for sommerhuspriserne steg fra april til maj. Se de nye salgspriser for Mariagerfjord Kommune her.

Af Henriette Hejlskov, Boligsiden

Sommerhuse i Danmark blev i gennemsnit solgt for 23.115 kroner per kvadratmeter i maj, som er 1,1 procent mere end i april måned.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Dermed er sommerhuspriserne nu tilbage på samme niveau som i august 2022.

Samtidig ligger sommerhuspriserne nu to procent over niveauet for maj sidste år, hvilket svarer til, at et gennemsnitligt sommerhus på 90 kvadratmeter er steget med 40.590 kroner i værdi det seneste år.

”For sommerhusene spiller sæson især en væsentlig rolle, hvor vi som regel ser stigende priser i forårs- og sommermånederne. Men det er værd at hæfte sig ved, at kvadratmeterprisen nu har rundet over 23.000 kroner, og det er efterhånden længe siden, at niveauet har været så højt,” siger Birgit Daetz, som er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ifølge Birgit Daetz kan de stigende boligpriser blandt andet forklares ved, at mange danske husholdninger har en solid økonomi på grund af blandt andet store opsparinger, stigende lønninger og høj beskæftigelse.

”Sommerhuse betragtes ofte som et ekstra gode i tilværelsen, så når sommerhuspriserne stiger, vidner det typisk også om, at mange danskeres økonomi er robust nok til at kunne prioritere den slags goder,” lyder det fra Birgit Daetz.

Sådan er prisudviklingen i sommerhuskommunerne
Af de 25 kommuner, som indgår i Boligsidens opgørelse, er sommerhuspriserne steget i 17 kommuner fra april til maj. I én kommune er salgspriserne for sommerhuse uændret i perioden, mens de er faldet i syv kommuner.  

Det er Aalborg Kommune, der i gennemsnit har de billigste sommerhuspriser, som i maj lød på 12.790 kroner per kvadratmeter.

I den anden ende af skalaen ligger Gribskov Kommune med den dyreste kvadratmeterpris på 36.607 kroner i maj.

Se sommerhuspriserne i kommunerne her:


Tabellen viser den gennemsnitlige salgspris for sommerhuse i maj 2024 for udvalgte kommuner i Danmark samt hele landet. Dertil fremgår ændringen i procent, når dette sammenholdes med hhv. april 2024 (månedlig ændring) og maj 2023 (årlig ændring). Tabellen indeholder kun de kommuner, hvor der er blevet solgt tilstrækkeligt med sommerhuse i samtlige af de målte perioder til at kunne udregne prisstatistik. (Kilde: Boligsiden)

Kilde: Boligsiden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.