Smykkedesigner Helga Winther har lavet en rose til Rosernes By

”Det har længe været min drøm at designe en officiel Mariager Rose til vores smukke by. Mit ønske er igennem denne rose at skabe et vedvarigt minde til alle. En unik rose til minde om Mariager, som folk kan tage med sig hjem,” siger Smykkedesigner Helga Winther.
dato

Mariager, med sin idylliske beliggenhed ved skønne Mariagerfjord, er en by fyldt med charme og atmosfære skabt af de gamle brostensbelagte gader og smukke bindingsværkshuse. Det er en by, som ikke kun er kendt for sin lange historie og naturskønne områder, men også for sine roser der pryder haver, parker og de mange offentlige bede rundt om i byen.

I 2016 blev der tilmed anlagt en officiel Rosenhave, som er prydet med over 400 forskellige rosensorter som turister og lokale kan nyde sommeren lang.

Kender man lidt til byen, så ved man måske også at Mariager har en nu over 100 år gammel tradition hvor der hver sommer bliver kåret en Rosendronning. Denne unge kvinde bliver repræsentant for byen ved div. arrangementer.

Hos Smykkedesigner Helga Winther, hvis butik ligger smukt placeret på det gamle torv i hjertet af Rosernes by, findes et helt særligt univers hvor smykkedrømme går i opfyldelse. Helga Winther og hendes personale har specialiseret sig i håndlavede smykker og gør en dyd ud af, at kræse for kunderne og give dem en særlig og mindeværdig oplevelse.


Helga er måske hovedsagligt kendt for sine håndlavede vielsesringe, men har også designet sin egen version af en Skytsengel som er blevet meget populær. Næst efter kom Leaf og Gren smykkerne, og nu er endnu en smykkedrøm gået i opfyldelse. Helga har nemlig i mange år haft en drøm om, at designe et helt specielt smykke til byen. En officiel Mariager Rose.

”Det har længe været min drøm at designe en officiel Mariager Rose til vores smukke by. Mit ønske er igennem denne rose at skabe et vedvarigt minde til alle. En unik rose til minde om Mariager, som folk kan tage med sig hjem,” siger Smykkedesigner Helga Winther om sine tanker bag det specielle smykke, som nu kan opleves i butikken.

Smykket bliver fremstillet i både guld og sølv, med og uden brillanter. Og kan bæres af folk i alle aldre 

Kilde: Smykkedesigner Helga Winther