Stor beredskabsøvelse kan forstyrre trafik

Profilbillede
dato

Onsdag eftermiddag og aften, den 13. marts 2024, afholder beredskaberne en større øvelse, en såkaldt Tordenskjoldsøvelse. Den foregår på og omkring Kåthedevej ved Mariager.

Der vil være tale om at øve en voldsom transportulykke, der medfører et større antal tilskadekomne personer. Og derfor vil adskillige øvelsesdeltagere, figuranter samt udrykningskøretøjer befinde sig i området før, under og efter øvelsen. 

Det oplyser den øvelsesansvarlige, indsatsleder ved Nordjyllands Politi, Claus Dahl Olesen, der tilføjer, at det store beredskabsopbud vil kunne afstedkomme trafikforstyrrelser i området. 

Blandt andet vil Kåthedevej ved Søbjergvej og Sønderkærvej fra omkring kl. 13.00 være afspærret. Lidt senere, fra omkring kl. 17.00, kan dele af Søbjergvej ligeledes være afspærret omkring Kåthedevej. 

 

 

Søg gerne alternative ruter

Øvelsesledelsen anbefaler derfor, at man så vidt muligt søger alternative ruter, mens øvelsen foregår. 

”Vi håber på borgernes forståelse for, at vi jævnligt er nødt til at øve og træne vores beredskab. Det er vigtigt, at vores færdigheder bliver ved med at være i top. En dag kan det jo blive alvor, så derfor skal vi jævnligt øve og træne,” lyder det fra Claus Dahl Olesen, der tilføjer, at øvelsens også vil kunne afstedkomme støj fra køretøjer såvel som fra udrykningssignaler.  

 

Flere myndigheder træner

Onsdagens øvelse, der som nævnt er en såkaldt transportulykke, har specifikt til formål at træne redning og frigørelse af et større antal tilskadekomne personer samt øve koordinering og ledelse på et større skadessted. 

I øvelsen deltager Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Det Præhospitale Beredskab i Region Nordjylland samt Beredskabsstyrelsen. 

Øvelse Tordenskjold forventes at være slut omkring kl. 20.00, hvorefter der vil være en del oprydning i området samt evaluering, hvorfor der vil gå noget tid, inden beredskaberne helt har forladt området.  

Ønsker pressen at deltage i øvelsen med henblik på fotografering, m.m. er man velkommen til at tage kontakt til Claus Dahl Olesen med henblik på anvisninger ude på stedet.  

 

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi