Ti lokale foreninger og initiativer modtager fondsmidler

Ti lokale foreninger og initiativer i Hobro og omegn har modtaget 194.717 kr., som de kan bruge til lokale aktiviteter til glæde for lokalsamfundene.
dato

Ti lokale foreninger og initiativer i Hobro og omegn har modtaget 194.717 kr., som de kan bruge til lokale aktiviteter til glæde for lokalsamfundene. Pengene er uddelt af Fonden for Andelskasserne i område Nord.

Danmark er fyldt med energiske ildsjæle. Men selv den stærkeste virketrang kan bremses, hvis der ikke er økonomi til at føre de gode idéer ud i livet. Fonden for Andelskasserne i område Nord har netop til formål at støtte initiativer og aktiviteter, der vil gøre en synlig forskel i lokalsamfundene og har derfor givet en økonomisk hjælpende hånd til ti foreninger i Hobro og omegn.

Modtagerne er:

  • Hvam-Hvilsom Pensionistforening har modtaget 15.000 kr. som tilskud til initiativet efterårstur.
  • Det Gode Liv har modtaget 25.000 kr., der skal bruges på projektet ’Optimere rammerne for fællesskaber’.
  • Øster Hurup Borgerforening har fået 25.000 kr. Pengene skal bruges på projektet ’Optimering i Strandparken Øster Hurup’.
  • OCR Nordjylland har fået 25.000 kr. til flere medlemmer/flere muligheder.
  • Musikforeningen Membranen har modtaget et tilskud på 15.000 kr. til musikalsk weekend i Den jyske Rosenpark.
  • Lejrgården Dollerup har modtaget 25.000 kr., som skal benyttes til renovering af lejrgården Dollerup.
  • Hobro Skiklub har fået 15.000 kr., der skal bruges i klubben.
  • Møldrup Borgerforening har modtaget 15.000 kr. som tilskud til en ny havetraktor til Møldrup Borgerlaug.
  • Levende Landbykultur i Vesthimmerland har modtaget 14.717 kr. til projekt ’Levende landsbykultur’.
  • Nordjysk Faldskærmsklub har modtaget 20.000 kr. som tilskud til ’Omlægning af hangargulv i faldskærmsklub’.

Det glæder Henrik Dalum, som er bestyrelsesmedlem i Fonden for Andelskasserne i område Nord, at fonden kan være med til at sprede glæde og udvikling i lokalsamfundene.

”Uddeling af midler er vigtigt for fonden, fordi vi på den måde understøtter lokale ildsjæle og udviklingen i lokalsamfund. Herved bakker vi også op om de områder, hvori Andelskassens kunder lever og er aktive,” siger Henrik Dalum.

For at komme i betragtning til fondens midler skal aktiviteterne finde sted i fondens område og fremme udviklingen af sociale, kulturelle og kreative fællesskaber. Vigtigt, fordi fællesskaberne bringer mennesker sammen og er til glæde for en bred kreds af lokale borgere.

For nylig mødtes ildsjæle fra de lokale initiativer i Andelskassen i Hobro for at modtage den økonomiske håndsrækning fra fonden. Her deltog centerdirektør for Andelskassen i Hobro, Lene Nielsen også.

”Det ligger dybt i Andelskassens DNA at støtte op om de lokalområder, vores kunder er en del af – for sammen kan vi mere. Derfor glæder det mig også, at vi som områdets lokale bank kan være med, når fonden bag banken uddeler midler til lokale initiativer. Det er fantastisk at opleve, hvordan lokale ildsjæle lægger mange frivillige kræfter i deres initiativer og aktiviteter, som bringer værdi til deres lokalsamfund, så fondsmidlerne er med til at gøre en positiv forskel for mange mennesker,” siger Lene Nielsen.

På Andelskassens hjemmeside andelskassen.dk/om-banken/organisation-og-ledelse/fonde/fonden-for-andelskasserne-i-omraade-nord/ kan man holde sig orienteret om ansøgningsfristen for næste uddeling af støttemidler. Her finder man også ansøgningsskema og yderligere information om, hvilke betingelser ansøgningerne skal opfylde.

Kilde: Danske Andelskassers Bank
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.