Værested fejrer 30-års jubilæum med åbent hus og pølsevogn

På værestedet Madam Blå i Hobro kan man få en kop kaffe og en god snak. (Foto: Jens Peter Engedal)
dato

Onsdag den 10. april inviterer værestedet Madam Blå i Hobro indenfor til jubilæumsfejring, hvor blandt lokale og kommunale samarbejdspartnere, naboer og andre er inviteret på hotdogs og hygge.

Der er blevet brygget og drukket mange kopper kaffe gennem de seneste 30 år på værestedet Madam Blå i Hobro.

Værestedet drives af Blå Kors Danmark og er et frirum for mennesker, som har brug for et sted at være, hvor de kan møde op og få en kop kaffe, en god snak og være sammen med andre.

Det er det frirum og samvær, som fejres onsdag den 10. april kl. 11-14, når Madam Blå inviterer til åbent hus i anledningen af værestedets 30-års jubilæum. 

"Vi glæder os til, at gæsterne kommer forbi, oplever vores hus og møder værestedets brugere. Størstedelen af vores brugere fortæller, at det betyder meget for dem at komme på Madam Blå. At de her føler sig set, mødt og acceptereret, som dem de er, og det de kommer med. Det betyder meget at have et sted, hvor man er velkommen,” siger værestedsleder Vivi Nygaard Norstedt.

Hotdogs frem for pindemadder
Mariagerfjords borgmester, social -og sundhedschef, Blå Kors Danmarks generalsekretær Morten Skov Mogensen og andre gode samarbejdspartnere fra nær og fjern deltager i festlighederne. 

Selvom det er en officiel fejring og markering med en del gæster udefra, er det vigtigt, at det også bliver en dag på brugernes præmisser. Derfor bliver programmet også uden alt for mange indslag og taler. Menuen har brugerne også valgt, siger Vivi Nygaard Norstedt:

"Festen bliver i brugernes ånd. Det er deres dag. Det er jo dem, vi er her for. Vi har spurgt dem, hvordan de gerne vil fejre jubilæet, og flertallet ønsker, at vi lejer en pølsevogn, så det har vi gjort. Det er egentligt meget sigende for den måde, vi arbejder på. Vi vil gerne skabe de bedste rammer for vores brugere, og det er vigtigt at de oplever, at deres mening også tæller. At de har værdi."

Madam Blå henvender sig til mennesker, som oplever ensomhed, mangler netværk eller har udfordringer i forhold til blandt andet psykisk sygdom, misbrug af alkohol eller sundhed.

Værestedet har åbent mandag til fredag 08.30 – 13.30 hvor alle kan komme forbi og alle er velkomne.

Værestedet har adresse i Lillegade 11 i Hobro, hvor festlighederne finder sted. 

Tilmelding til jubilæumsfest
Hvis man gerne vil deltage i åbent hus-arrangementet den 10. april, skal man tilmelde sig på vny@blaakors.dk eller via telefon 98 51 04 02 / 29 83 83 56.

Kilde: Blå Kors Danmark
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.